Geri Dönüşüm Hurdacılık İşinde Kar Oranı
Geri dönüşüm oranları oldukça karlı bir iştir. Geri dönüşüm hurdacılık işinde kar oranı hurdanın kilosuna ve niteliğine göre değişebilmektedir. Kimi hurdalar dönüşüm işlemi uygulanarak satışından sonra %50 kimi hurdalar ise %100 kazanç da bırakabilmektedir. Hurda toplama işlerinden bulunan hurdaların içeriğinde olan değerli parçalar rahatlıkla geri dönüşümde değerlendirilebilmektedir.
Bina yıkım hurdası, hurdacı sektöründe oldukça iyi kazandıran malzemelerde olmaktadır. Bina yıkımlarında kullanılacak olan insan gücü ve iş makinelerinin temini ile oldukça düşük maliyetler ile iyi bir hurda çıkartılabilmektedir. Hurdacılık sektöründe en zor kısım beden gücü olmakta ve ağır bir iştir. Sokaklarda gördüğünüz el arabası ile hurdacılar bu sektörün sadece 1 halkası olarakta adlandırılabilir. Tüm bina yıkım işleri için develi hurda olarak firmamız ile bağlantı kurabilirsiniz.
İçindekiler
Hurdacılık Sektörü
Hurdacılık sektörü olarak beden işçiliği fazla olmasından ötürü herkesin rahatlıkla yapabileceği bir sektör değildir. Dünya da ve ülkemizde hızla gelişen bu sektör ekonomi ve doğaya çok ciddi oranda katkı sağlamaktadır. Sanayi ve üretim tesislerinde sürekli olarak maden materyelleri olan bakır, alüminyum, sarı gibi malzemelere sürekli ihtiyaç duymaktadır. Hurda geri dönüşüm bu talepleri azaltarak bir malzemenin çürümeye bırakılmasındansa tekrar kullanılabilir ve işlenebilir hale getirmektedir.
Madenlerden metal, bakır gibi önemli materyalleri çıkartmak oldukça maliyetli ve zordur. İşi doğru bilen büyük firmalar daima hurdacılar tarafından işlenen hammaddeleri alarak hem yeni madenlerin önüne geçer hemde uygun fiyatlar ihtiyacı olan malzemeleri tedarik etmiş olur. Kısaca hurdacılık sektörü hem ülke ekonomisine hem de doğaya verilecek zararın önüne geçmektedir.
Hurdacı Ne Kadar Kazanıyor
Hurdacılık herkesin rahatlıkla yapabileceği bir sektör değildir. İş yükünün ağır olması belirli bir müşteri portföyü olması ve sabit müşterilerinizin olması gerekmektedir. Bu işe yeni başlamayı düşünen kişilerin biraz daha düşünmesini tavsiye ederiz. Bilmelisinizki hurdacı aldığı hurdayı direk 5 veya 10 katı fiyatlara satamaz. Üzerinde belirli işlemler uygular ve belirli bir emek verdikten sonra satışını yapabilmektedir. Birbirine kaynaklı olan parçalar ayrılır yada vidalı parçaları tek tek ayırarak hurda cinsine göre ayırma işlemini gerçekleştirir.
Hurdacı ne kadar kazanıyor bir çok kişinin merak ettiği bir soru olabilir. Fakat buna net bir % hesap vermek oldukça imkansızdır. Hurdacılar satın aldığı parçaların niteliğine, üzerinden yapılacak işlemlere ve ne kadar süre ile elinden çıkartabileceğine göre değişmektedir. Kimi zaman 2 katı kimi zaman 8 – 10 katı dahi satışını yapabilmektedir. Geri dönüşüm hurdacılık işinde kar oranı yüksek yakalamak için bu işte uzun bir süre geçirmek ve tecrübeye sahip olunması gerektiğini bilmelisiniz.
Hurda Nereden Toplanır?
Hurda toplama için bir çok şekilde tedariği olmaktadır. Sokakta el arabası ile gezerek bulunan hurdalar bu işin en basit kısmıdır. Büyük toptan hurda için çoğunlukla organize sanayi bölgeleri, üretim fabrikaları, atölyeler en çok hurda çıkan noktalar olmaktadır. Hurda nerede bulunur gibi düşünceye en fazla hurda çıkacak nokta sanayi bölgeleri olmaktadır.
Ülkemiz son zamanlarda sıfır atık projelerine oldukça önem göstermeye başlamıştır. Elinizdeki malzeme ve hatta evinizde çöpe atacağınız parça doğada çözümlenmeyecek ise belediyelerin belirli bölgelere konumlandırdığı geri dönüşüm kutularına yada hurda alanlar ile anlaşarak belirli ücret karşılığında satabilirsiniz. Bu şekilde hem ürünün tekrar kullanılmasına hem de çevreye zarar vermemiş olabilirsiniz. 30 yılı aşkın iş deneyimi ile develi hurda metal şirketine hurdacı numarası ile ulaşarak aklınızda olan diğer soruları da sorabilirsiniz.